07 مرداد 1394 - 15:24 شناسه خبر: 2973 نسخه چاپی

در پنجمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران اعلام شد

انتقاد صنایع غذایی از افزایش 15 درصدی تعرفه واردات گندم

انتقاد صنایع غذایی از افزایش 15 درصدی تعرفه واردات گندم در پنجمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران اعلام شد
در پنجمین جلسه حوزه غذا و کشاورزی که پنجم مرداد ماه در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، روسای تشکل‌های مختلف صنایع غذایی و تولیدکنندگان عرصه غذا از ...

در پنجمین جلسه حوزه غذا و کشاورزی که پنجم مرداد ماه در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، روسای تشکل‌های مختلف صنایع غذایی و تولیدکنندگان عرصه غذا از جمله تولیدکنندگان حوزه آرد، نشاسته و گلوکز با انتقاد از تصمیم افزایش تعرفه واردات گندم آن را به ضرر این صنعت اعلام کردند و خواستار رسیدگی این موضوع شدند که در نهایت اعلام شد معاون اول رییس جمهور در روزهای آتی این موضوع را با حضور نمایندگان بخش خصوصی بررسی خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار کانون اجمن های صنایع غذایی ایران، در پنجمین جلسه حوزه غذا و کشاورزی که دوشنبه پنجم مرداد با حضور اعضای اتاق بازگانی تهران، عباس رجایی، رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، کاوه زرگران، رییس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق بازرگانی، مسعود خوانساری و مهدی جهانگیری رییس و نایب رییس اتاق تهران و همچنین مدیران انجمن های غذایی کشور و تعدادی از تولید کنندگان برگزار شد، تصمیم اخیر شورای اقتصاد مبنی بر افزایش 150 تومانی تعرفه واردات گندم با انتقاد شدید فعالان بخش صنایع غذایی کشور روبرو شد.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران: نقشه راهی را با حضور بزرگان حوزه تدوین می کنیم

در ابتدای این جلسه کاوه زرگران، دبیر انجمن های صنایع غذایی ایران از تدوین نقشه راهی در کمیسیون کشاورزی اتاق تهران خبر داد و گفت: قصد داریم نقشه راهی را با حضور بزرگان و هیئت رییسه اتاق تهیه کنیم، چرا که حوزه کشاورزی در کشورمان سهم بزرگی در تولید دارد و خوشبختانه باید تاکید کنیم که در هجدهمین دوره اتاق تهران تمام نمایندگان دولت به همراه نمایندگان بخش خصوصی  حضور دارند که این امر موجب رفع مشکلات و تصمیم گیری های بهتر می شود.

در ادامه کاوه زرگران، رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: در همه دنیا سیاست حمایت دولت از بخش کشاورزی وجود  دارد، در کشور ما هم این مهم هست اما روش اجرای آن دچار مشکل شده است. تمام بحث های مطرح شده در این جمع به نفع تولید است اما اینکه خروجی صنایع غذایی و کشاورزی ما در طول سال 17 میلیون تن و پنج و نیم میلیارد دلار ضرر متحمل می شود باید مورد بررسی قرار گیرد. مشکلات از اینجا ناشی می شود که مالیات ارزش افزوده، قیمت گذاری و مشکلات نظام توزیع، محدودیت تنوع و بازارهای صادراتی، صنعت غذا و کشاورزی کشور ما را تهدید می کند.

وی ادامه داد: 9 درصد تولید ناخالص داخلی کشورمان تولیدات صنایع غذایی و کشاورزی است، بیش از یک چهارم هزینه خانوار را محصولات غذایی تشکیل می دهد. باید تاکید کرد امنیت غذایی امنیت ملی ما را تضمین می کند و این درحالی است که قیمت شیر خام در کشور ما بیش از استاندارد جهانی است و این امر باعث کاهش مصرف آن شده است. هزینه شیر خام در ایران هر کیلو 1250 تومان است درحالی که شیر خام در دنیا هزینه ای بالغ بر 750 تومان دارد.

رجایی: ساختار منابع مالی باید اصلاح شود

در ادامه این نشست رییس کمیسیون کشاورزی مجلس  توافقات صورت گرفته و رفع تحریم ها علیه کشورمان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: تزریق پول به اقتصاد کشورمان را باید به فال نیک بگیریم اما باید گفت مشکلات در کشورمان حل نمی شود چراکه ساختار منابع مالی باید اصلاح شود. من تنها راه نجات کشور در حوزه سرمایه را تعریف شبه پول می دانم تا تهاتر سرمایه ایجاد شود. اگر همان اقتصاد نفتی را دنبال کنیم به بیماری هلندی مبتلا می شویم. برای حل مشکلات صنعت به روش های نوین و های تک متوسل شویم.

رجایی با اشاره به دریافت ارزش افزوده از کالاها بیان کرد: این ارزش افزوده توسط مردم پرداخت می شود و باید توسط صنعتگر به صندوق ذخیره ارزی پرداخت شود اما این اتفاق رخ نمی دهد البته باید گفت این سیاست خود دارای مشکل است.

وی در ادامه بیان کرد: پیشنهاد ما به اتاق بازرگانی این است که با ارائه مشورت به دولت نگاه ها را به حوزه غذا و صنعت تغییر دهد. متاسفانه ما در این زمینه استراتژی نداریم. وزرات صنعت و کشاورزی با این مدل ها نمی توانند عرض اندام کنند و با جزیره ای عمل کردن، صنعت گران ما به نتیجه نمی رسند. در ایران می توان غذای بیشتر را با مصرف آب کمتر و ظرفیت بیشتری تولید کرد و زمینه صادرات را فراهم کرد. ما بنا داریم در برنامه ششم توسعه راهکارهای جدیدی را در این حوزه تعریف کنیم تا به نتیجه برسیم.

خوانساری: به بخش خصوصی بها ندادیم

در ادامه رییس اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر اینکه در این دوره برای اولین بار بخش خصوصی و دولتی در اتاق حضور دارند گفت: جای خالی بخش کشاورزی در اتاق بازرگانی محسوس بود که خوشبختانه این مهم رخ داد.

وی ادامه داد: در تمام ارکان دولت از مقام معظم رهبری تا پایین ترین سطوح اجرایی بیان کرده اند که به بخش خصوصی کمتر بها داده ایم. ما باید با حل مسائل بین المللی به بازارهای جهانی برسیم. متاسفانه طبق پیش بینی های اتاق تهران امسال هم رشد اقصادی در حدود صفر تا 1.6 درصد داریم و این یعنی امسال هم از نظر اقتصادی شاهد رکود خواهیم بود.

خوانساری تاکید کرد: مصرف شیر در کشورمان در سال های اخیر دو تا سه هزار تن کاش داشته و این یعنی تغذیه مردم ما تحت تاثیر نوسانات قیمت قرار گرفته است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با تدابیر دولت و مقام معظم رهبری مشکلات بخش صنعت، غذا و کشاورزی را پشت سر بگذارند.

در ادامه این نشست هر یک از روسای انجمن ها و تعدادی از تولید کنندگان به بیان مشکلات حوزه خود صنعت خود پرداختند و خواهان رفع مشکلات شدند.

دبیرکل سابق کانون انجمن های صنایع غذایی: منابع مالی بانک ها در جایی که نباید صرف شده است

علی موحد، دبیرکل سابق کانون انجمن های صنایع غذایی ایران در ادامه به تبیین مشکلات صنعت غذای کشور پرداخت و گفت: مالیات بر ارزش افزوده فعالان اقتصاد و غذا را با مشکل مواجه می کند و به ضرر مصرف کننده تمام می شود.

وی در ادامه عدم حضور قاضی در جلسات رسیدگی به محکومیت های مالیاتی را برخلاف قانون خواند و خواستار اجرای قانون شد.

وی تاکید کرد: بررسی محکومیت های مالیاتی باید بدون نیاز به بررسی مجدد انجام گیرد و رای صادره تغییری نکند تا به این طریق فرصت سوزی هم نشود.

وی بزرگترین مشکل اقتصادی کشور را در سال های آتی بانک ها خواند و گفت: منابع بانک های ما در جایی صرف شده که نباید باشد و مانند اتفاقی که برای بانک های آمریکا در سال 2008 به وجود آمد امکان فروپاشی بانک های ما در آینده نیز وجود دارد. از طرفی تاسیس شرکت هایی که بانک ها طی این سال ها انجام داده اند با مجوز کدام نهاد یا ارگانی بوده است؟ رباخواری و سودهای کلان تا سقف 35 درصد و ارائه غیرقانونی تسهیلات اعمالی است که بانک های ما را به سوی نابودی می کشاند. حقیقت این است که اصلاح بانک ها توسط خود آنان موثر نیست.

وی تصریح کرد: نیاز کشور ما اتاق بازرگانی توانمند است نه اتاق بزرگ. رتبه اقتصادی کشور ما از میان 180 کشور جهان 173 است و این اصلا زیبنده کشور ما نیست.

ظهیری: قیمت گذاری ها مانع صادرات است

شاهرخ ظهیری پیشکسوت صاحب نام صنعت غذا ضمن تبریک توافقات اخیر بین المللی گفت: باید خودمان را در صنعت غذا مجهز کنیم . قانون نظارت بر مواد غذایی سال 1346 تدوین شد که در حال حاضر از کمیسیون کشاورزی و وزارت بهداشت درخواست می کنم قانون جدید را تصویب کنند.

وی همچنین قیمت گذاری را مانع صادرات خواند و گفت: با این کار کیفیت و کمیت صنایع غذایی ما پایین آمده است و این درحالی است که رقابت بین تولید کنندگان، تولید و اشتغال را بالا می برد. صنعت غذای ما سرمایه در گردش می خواهد و مطابق گفته های بانک مرکزی  که هدف خود را حمایت از صنایع عنوان کرده است باید تاکید کنم که با اعمال تغییرات فوق می توانیم ساختار صنعت غذای کشورمان را اصلاح کنیم.

عضو هیئت مدیره آب معدنی کشور: سوء مدیریت دولت به ضرر صنعت تمام شد

سید مظفر عبدالله مدیر عامل و عضو هیئت مدیره شرکت کشت و صنعت روژین تاک با تاکید بر اینکه هیچ یک از صنایع ما طرفدار و مخالف دولت نیست، چراکه بازوی اجرایی آن هستند، گفت: نامهربانی دولت اوضاع صنعت ما را این گونه کرده است. متولیان قانون خود  ناقض آن هستند. صندوق ذخیره ارزی را ایجاد اما آن را نقض کردند. تمام سوء مدیریت دولتی به ضرر صنعت ما تمام شد که نمونه آن اجرای بد قانون یارانه ها بود که نقدینگی افسار گسیخته به وجود آورد. دولت حمایت نکند اما کار خود را تمام و کمال به انجام برساند. فعالیت بازرگانی اتاق بازرگانی و تصمیمات آن باید ضمانت اجرایی داشته باشد تا به هدف دلخواه برسیم.

مدیرعامل شرکت آب معدنی دماوند: قیمت گذاری ها، تولید را با مشکل مواجه کرده است

میشل راسکوئو، مدیرعامل شرکت آب معدنی دماوند، مشکل صنعت آب معدنی کشور را قیمت گذاری دانست و گفت: با وجود این مساله، برای تولید مشکل داریم. قیمت ها پایین و هزینه ها بالاست و نمی تواتیم عملکرد خوبی داشته باشیم.

نایب رییس کمیسیون انجمن صنایع غذایی کشور: 400 هزار پروژه شهرک های صنعتی فشل است

محمدرضا هاتفی، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان روغن زیتون و زیتون شور ایران نیز گفت: احداث شهرک های صنعتی از سال 1362 آغاز شده است اما تاکنون پروژه های آن به اتمام نرسیده است و 400 هزار پروژه آن فشل و نیم ساخته است که باید برای ساخت و تجهیز آنها برنامه ریزی های دقیق و مدونی صورت گیرد.

فارغی: صنعت طیور به سمت رکود می رود

غلامعلی فارغی، رییس انجمن ملی طیور، با تاکید بر اینکه صنعت طیور وضعیت مطلوبی ندارد و به سمت رکود می رود، گفت: نظام ساختار صنعت در کشورمان پاسخگوی شرایط موجود نیست و باید تغییرات لازم اعمال شود.

در پایان این نشست نایب رئیس اتاق تهران از بررسی تعرفه واردات گندم از سوی معاون اول رئیس‌جمهور خبرداد و گفت: در چند روز آینده، در نشست معاون اول با حضور نمایندگان بخش‌خصوصی، این موضوع بررسی می‌شود.

مهدی جهانگیری گفت: به منظور بررسی تبعات افزایش ??? تومانی تعرفه واردات گندم که با انتقاد گسترده تولیدکنندگان و تشکل‌های مختلف صنایع غذایی کشور روبرو است، هفته آینده جلسه‌ای در این خصوص با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار خواهد شد.